Mens, Maatwerk & Techniek

Professionals in Flow & Fluid Technology

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

airpower  |  Het resultaat van 30 jaar ervaring

Welkom bij AirPower Benelux! We zijn trots om u de nieuwe quarter turn actuator twintorque© te presenteren, een nieuw concept op het gebied van aandrijvingen. Nu is de beste tijd om te profiteren van 30 jaar ervaring op het gebied van actuator technologie en de periferie accessoires en automatisering & proces engineering.
Behaal meer resultaat met airpower: Technisch hoogwaardige product know-how, ontworpen en geproduceerd volgens de internationale normen, garandeert absolute veiligheid. Wij informeren u graag over de belangrijkste voordelen en de voordelen daar waar de twin-torque actuator ingezet kan worden. U kunt ten alle tijden gebruik maken van onze uitgebreide know-how en ervaring op het gebied van ventiel regeltechniek, waar en wanneer u het nodig hebt. Zie ook www.airpower-benelux.nl

airpower  |  Pneumatische Actuator

airpower  |  Pneumatische Actuators

airpower  |  RVS Pneumatische Actuator

airpower  |  Pneumatische Actuator Functie dubbelwerkend

Wanneer druk wordt uitgeoefend op opening "2", bewegen beide zuigers uit hun basispositie van 0° en bewegen ze naar de 90° schakelstand. De kracht van beide zuigers wordt overgebracht op het rondsel "C" via de tandheugel. Als de zuigers druk krijgen door de opening "4", dan bewegen beide zuigers samen naar de basisstand O°.

Start positie 0°

Geschakelde positie 90°

Eindpositie instelling

Eindpositie instelling

In een drukloze toestand kan de hoekverdraaing van beide eind posities worden ingesteld door de stelschroeven "B"en "F" tussen +5° en -5°
De borgmoeren A zorgen ervoor dat de nieuwe positie gezekerd kan worden.

Slagbegrenzing

Slagbegrenzing

In een drukloze toestand kan de nominale draaihoek in geschakelde positie worden ingesteld met de stelschroeven "E" tussen + 5 ° en -30 °.
De borgmoeren "D" zorgen ervoor dat de nieuwe positie gezekerd kan worden.

airpower  |  Pneumatische Actuator Functie enkelwerkend

Wanneer druk wordt uitgeoefend op opening "2", bewegen beide zuigers tegen de veerdruk in uit hun basispositie van 0° naar de 90° schakelstand. Laten we de druk in de binnnenkamer ontsnappen door opening "2" dan duwen de veren de zuigers terug naar de basispositie 0° Het aantal veren (4 tot 12 stuks) moet van tevoren worden afgestemd op de stuurdruk en het gewenste draaimoment.

Start positie 0°

Geschakelde positie 90°

Eindpositie instelling

Eindpositie instelling

In een drukloze toestand kan de hoekverdraaing van beide eind posities worden ingesteld door de stelschroeven "B"en "F" tussen +5° en -5°
De borgmoeren A zorgen ervoor dat de nieuwe positie gezekerd kan worden.

Slagbegrenzing

Slagbegrenzing

In een drukloze toestand kan de nominale draaihoek in geschakelde positie worden ingesteld met de stelschroeven "E" tussen + 5 ° en -30 °.
De borgmoeren "D" zorgen ervoor dat de nieuwe positie gezekerd kan worden.

Voordelen

Opbouw kenmerken
Dezelfde afmeting voor de dubbele en enkelwerkende actuators met een zwenkhoek van 90 °. 180 ° draaihoek instelbaar van 180 ° tot 120 °.Positie indicator

De positie-indicator is zodanig op de actuator gemonteerd dat deze niet interfereert met de NAMUR-interface, volgens VDI / VDE 3847.

Eindpositie-instelling
Ongeveer twee onafhankelijk functionerende instellingen kunnen afzonderlijk worden aangepast in een bereik van + 5 ° tot -5 ° op de schroeftypen APD / APS-040-350.Stroke limiter

In aanvulling op de definitieve positie van de twin torque hebben de types APD / APS-050-210 standaard  een slaglimiet aanpassing in één richting (openen of sluiten). Dit betekent dat de nominale draaihoek kan worden aangepast binnen een bereik van + 5 ° of -30 °

Corrosiebescherming: behuizing en doppen
Aluminium behuizing is hard geanodiseerd en bovendien van buitenaf gepoedercoat. Kappen in spuitgegoten aluminium zijn eveneens gepoedercoat.

Corrosiebescherming: zuiger
Aluminium spuitgietzuigers zijn hard geanodiseerd.

Corrosiebescherming: luchtkracht-veiligheidsveren
Ingesloten veren zijn met kunststof bedekt.


O-ringen en lagers
Standaard afdichtingen inzetbaar van -35 ° tot + 80 ° C.

ISO-flenspatronen
Meerdere ISO-flenspatronen per acuatormaat.

Siliconenvrij


Benefits

- Lage voorraadkosten omdat alleen dubbelwerkende actuators in voorraad moeten worden gehouden en enkelwerkende actuators kunnen worden gemaakt door eenvoudigweg de veren te installeren. - Eenvoudige, veilige bediening door het gebruik van ingesloten, voorgespannen veren. - Bestrijkt een zeer breed scala aan toepassingen.

- Gebruik van kostenefficiënte gestandaardiseerde componenten.
- Snellere, minder dure montage van signaaleenheden.
- Indicatoren zijn te zien vanaf lange afstanden.


- Vlinderkleppen: schijven hoeven alleen de afdichting aan te raken en de klep is gesloten. - Langere levensduur door lage slijtage. Laag koppel en lage kostenkeuze van actuator. - Kogel- en afsluitkleppen: geopende positie van de kogel, d.w.z. de plug kan exact worden afgesteld. - Vermijdt turbulente stroming van het medium en cavitatie.

- De extra beperking van de slag betekent dat de hoeveelheid stroom reproduceerbaar kan worden ingesteld voor vlinderkleppen en afsluitingen.
- Kostenbesparingen, aangezien een speciale oplossing niet nodig is (bijv. speciale schakelnokken of elektrische oplossingen)


- Implementatiemogelijkheden in bijna alle situaties, met name in kritieke omgevingen.- Functionele beveiliging, zelfs bij gebruik van kritische besturingsapparaten.

- Goede corrosiebescherming zorgt voor een goede levensduur.
- Van APS-070 non-ferro metaal. - Lagere service- en onderhoudskosten. - Geen gevaar voor ongevallen.

- Groot temperatuurbereik. - Kosteneffectief onderhoud door eenvoudige uitwisseling van afsluiters en slijtdelen.

- Kostenbesparingen door flexibele automatisering van kleppen


- Toepassing ook op locaties waar siliconen niet is toegestaan, b.v. in verfspuiterijen.